Krwawy Biszkopt

pobierz
Krwawy Biszkopt

Lista zakupów:

2 batoniki Zbożowe Miękkie od TAGO

1 biszkopt 

500 ml kremówki 

1 łyżeczka barwnik spożywczy czerwony 

100 ml pomarańczówki lub innego alkoholu 

1/2 słoika masła orzechowego 

1 jabłko 

1/2 puszki masy krówkowej 

2 tabliczki czekolady 

Ozdoby Halloweenowe 

Lista kroków:

  1. Śmietanę ubij na sztywną masę, następnie dodaj barwnik spożywczy i dokładnie wymieszaj. 
  2. Biszkopt przekrój na trzy części. Pierwszą część ułóż na dnie tortownicy i dokładnie nasącz alkoholem lub herbatą.
  3. Masło orzechowe rozprowadź na pierwszym biszkopcie. Pamiętaj, aby było równo rozsmarowane. 
  4. Wyłóż pierwszą warstwę krwistej bitej śmietany dokładnie rozsmaruj. Przykryj drugim biszkoptem.
  5. Biszkopt nasącz dokładnie alkohole lub herbatą następnie wyłóż warstwę śmietany.
  6. Ciasteczka Zbożowe Tago rozkrusz na kawałki i ułóż na bitej śmietanie. Połóż ostatnią warstwę biszkopta. Pamiętaj, aby nasączyć i przykryć bitą śmietaną.
  7. Ciasto schowaj do lodówki na godzinę.
  8. Jabłko włóż do masy krówkowej tak aby pokryła 3/4 jego powierzchni. Użyj ozdób Halloweenowych 
  9. Rozpuść w kąpieli wodnej czekoladę i polej ciasto na rantach, aby niedbale pokryło schłodzone ciasto. 
  10. Jabłko ułóż na wierzchu ciasta. 

Produkty TAGO wykorzystane w przepisie: