Krwawy biszkopt na Halloween

pobierz
Krwawy biszkopt na Halloween

Lista zakupów:

  • 2 opakowania TAGO Pure Grain Zbożowe Miękkie
  • 1 duży biszkopt
  • 1 łyżeczka czerwonego barwnika spożywczego
  • 1/4 szklanki ponczu
  • 1/2 słoika masła orzechowego
  • 1/2 puszki masy krówkowej
  • 2 tabliczki czekolady mlecznej
  • 500 ml śmietany kremówki

Lista kroków:

  1. Do dzieży miksera dodaj kremówkę z barwnikiem spożywczym. Ubij na bitą śmietanę.
  2. Biszkopt podziel na trzy równe części. Następnie ułóż pierwszą warstwę biszkoptu, nasącz pączem i wyłóż masę. Dodaj Ciasteczka Zbożowe od Tago. Postępuj tak z każdą kolejną warstwą.
  3. Ciasto schowaj do lodówki na godzinę, aby ściągnęło.
  4. W międzyczasie rozpuść w kąpieli wodnej czekoladę.
  5. Schłodzone ciasto udekoruj rozpuszczoną czekoladą. Jabłko zanurz w masie krówkowej i udekoruj np. cukrowymi oczami.
  6. Ciasto udekoruj ozdobami halloween i podawaj po przygotowaniu.

Produkty TAGO wykorzystane w przepisie: