Sernik czekoladowy bez pieczenia

pobierz
Sernik czekoladowy bez pieczenia

Lista zakupów:

  • 1 opakowanie MALTBALLS
  • 1 opakowanie TAGO Pure Grain Zbożowe
  • 300 g kremu czekoladowego
  • 400 ml śmietany kremówki
  • 50 g cukru pudru z ziarnami wanilii
  • 500 g twarogu śmietanowego
  • 2 łyżki żelatyny
  • 2 tabliczki czekolady mlecznej

Lista kroków:

  1. Ciasteczka oraz Maltballsy zblenduj na jednolitą masę. Przesyp do miski. Dodaj następnie krem czekoladowy. Krem możesz delikatnie podgrzać w mikrofalówce lub kąpieli wodnej. Połącz ze sobą składniki.
  2. Gotową masę wyłóż do tortownicy. Włóż do lodówki na 15 – 20 minut aby ściągnęła.
  3. Do dzieży miksera dodaj kremówkę oraz cukier puder z ziarnami wanilii. Ubij za pomocą miksera na bitą śmietanę. Następnie dodaj twaróg oraz krem czekoladowy. Miksuj, do połączenia składników.
  4. Żelatynę zalej zimną wodą i odstaw na 10 minut do stężenia. Następnie odsącz z wody. Przełóż do rondelka i na małym ogniu rozpuść. Pamiętaj, aby nie zagotować żelatyny, ponieważ straci swoje właściwości. Do miseczki przełóż kilka łyżek gotowej masy i połącz z rozpuszczoną żelatyną. Następnie zahartowaną masę dodaj do pozostałej części. Dokładnie wymieszaj.
  5. Ściągnięty spód do ciasta wyjmij z lodówki. Wylej masę ciasta i odstaw w chłodne miejsce na kilka godzin do zastygnięcia.
  6. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Wylej na schodzone ciasto.
  7. Ciasto udekoruj Maltballsami oraz złotym pyłem.

Produkty TAGO wykorzystane w przepisie: