Tort naleśnikowy

pobierz
Tort naleśnikowy

Lista zakupów:

  • 1 opakowanie TAGO Pure Grain Zbożowe
  • 1 opakowanie rurek od TAGO
  • 1 szklanka mąki
  • 1/4 szklanki cukru pudru
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 2 łyżki kakao
  • 2 jaja
  • 1/3 szklanki wody gazowanej
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżka masła
  • 500 ml śmietany kremówki
  • świeże owoce
  • sól

Lista kroków:

  1. Do dużej miski dodaj kolejno: mąkę, cukry, kakao, wodę gazowaną, mleko oraz rozpuszczone masło. Dokładnie za pomocą rózgi cukierniczej lub miksera połącz składniki na jednolitą masę bez grudek. Odstaw masę na 30 minut.
  2. Rozgrzej patelnię do naleśników. Użyj masła klarowanego lub oleju. Smaż cienkie naleśniki.
  3. Do dzieży miksera dodaj kremówkę, cukier puder z ziarnami wanilii oraz świeże owoce. Ubij za pomocą miksera na bitą śmietanę.
  4. Naleśniki kolejno przekładaj masa owocową oraz ciasteczkami od TAGO, aż powstanie prawdziwy tort naleśnikowy. Całość udekoruj rurkami od TAGO oraz owocami

Produkty TAGO wykorzystane w przepisie: