Anielskie ciasto czekoladowe

pobierz
Anielskie ciasto czekoladowe

Lista zakupów:

  • 3 jaja
  • 1 op. Maltballs od TAGO
  • 200 g Cukier brązowy
  • 200 g Mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 100 ml Mleka
  • 100 g kakao
  • 50 g Orzechów Włoskich
  • 1 puszka masy krówkowej
  • 50 g płatków migdałów
  • 500 g mascarpone
  • 500 g śmietany kremówki

Lista kroków:

  1. Jaja ubij w dzieży miksera na puszystą masę razem z cukrem. Następnie nie przestawaj ubijać i dodawaj po łyżce mąki. Miksuj, aż składniki się połączą i nie będzie grudek.
  2. Do ubijającej się masy dodaj proszek do pieczenia, cukier waniliowy, mleko oraz połowę kakao. Połącz składniki.
  3. Do gotowej masy dodaj orzechy włoskie i za pomocą szpatułki wymieszaj składniki.
  4. Ciasto przełóż do prostokątnej formy wysmarowanej masłem. Piecz w temperaturze 180 St. C przez 40-50 minut.
  5. Upieczone ciasto odstaw do wystudzenia.
  6. Na wystudzone ciasto wyłóż warstwę masy krówkowej i oprósz płatkami migdałów. Następnie wyszprycuj przygotowaną wcześniej masę śmietanową.
  7. Ciasto udekoruj Maltballsami od TAGO i schowaj do lodówki na kilka godzin.

Produkty TAGO wykorzystane w przepisie: