TAGO Delice’ bezy z kremem o smaku cytrynowym wyjmij z opakowania, następnie przy pomocy noża delikatnie przekrój je na pół wzdłuż kremu cytrynowego. Zdejmij delikatnie krem i przełóż go do dzieży miksera. Bezy bez kremu odłóż na bok - będą nam jeszcze potrzebne.
Do kremu cytrynowego w dzieży miksera dodaj serek mascarpone, cukier oraz śmietankę kremówkę i rozpocznij ubijanie. W rondelku zagotuj wodę, do wrzątku włóż na 2 minuty cytrynę, aby ją sparzyć. Następnie przełóż cytrynę na deskę do krojenia i zroluj, aby uwolnić jak najwięcej soków. Za pomocą tarki zetrzyj skórkę do kremu śmietanowego – uważaj, aby nie ścierać białej warstwy - jest gorzka. Podziel cytrynę na pół i wyciśnij sok z obu połówek. Krem ubijaj do chwili, aż będzie gęsty. Przełóż go do rękawa cukierniczego z końcówką – gwiazdka.
Będą nam potrzebne teraz bezy, które odłożyliśmy na początku przepisu. Weź bezę spód i wyszprycuj na nią krem cytrynowy – przykryj bezą z górnej warstwy. Tak postępuj z pozostałymi.
Smacznego!