Deser awokado

pobierz
Deser awokado

Lista zakupów:

  • 1 op. rurek TAGO
  • 1op. dzwoneczków TAGO
  • 1 awokado
  • 2 łyżeczki miodu
  • 2 łyżeczki kakao
  • 1 łyżeczka wanilii
  • sól
  • 50g czekolady
  • 200g śmietany kremówki

Lista kroków:

  1. Do blendera wrzuć całe awokado wyjęte ze skórki za pomocą łyżki, do tego dodaj miód, kakao, wanilię, kremówkę, sól. Wszystko razem zblenduj.

  2. Na małym ogniu w kąpieli wodnej rozpuść czekoladę.

  3. Czekoladę dodaj do zblendowanych wcześniej składników i całość razem wymieszaj. Następnie masę przełóż do rękawa cukierniczego i odstaw na parę minut do lodówki.

  4. By przygotować spód pokrusz drobno dzwoneczki od TAGO, na nie wyłóż mus i udekoruj rurkami od TAGO.

  5. Smacznego!

Produkty TAGO wykorzystane w przepisie: