Sprytny blok czekoladowy

pobierz
Sprytny blok czekoladowy

Lista zakupów:

  • 500 g Mleko w Proszku
  • 250 g Masła
  • 200 ml Wody
  • 200 g Cukru
  • 1 szklanka Kakao
  • 100 g Orzechy Włoskie
  • 200 g Ciasteczka TAGO
  • 100 g Wiórki Kokosowe

Lista kroków:

  1. Do garnka wlej wodę i postaw na kuchence. Dodaj masło i doprowadź do rozpuszczenia masła. Następnie zostaw garnek na małym ogniu.
  2. Dodaj cukier i kakao. Przy pomocy rózgi cukierniczej dokładnie połącz składniki. Pamiętaj, aby kryształki cukru rozpuściły się. Zdejmij garnek z kuchenki.
  3. Do ostudzonej masy dodaj kolejno: posiekane orzechy włoskie, Ciasteczka TAGO, wiórki kokosowe oraz mleko w proszku. Za pomocą łyżki drewnianej dokładnie połącz składniki.
  4. Blaszkę „keksówkę” wyłóż papierem do pieczenia. Następnie wyłóż przygotowaną masę. Pamiętaj, aby pozbyć się wszelkich pęcherzyków powietrza. Sprytnym sposobem jest wyłożenie wierzchu ciasta papierem do pieczenia i przyciśnięcie drugą keksówką. Wówczas ciasto wyrówna swoją powierzchnię, a wszelkie pęcherzyki powietrza znikną.
  5. Blok schłodź w lodówce przez kilka godzin.

Produkty TAGO wykorzystane w przepisie: